5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı
Wiki Article
Yangın Bapsı Nasıl Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına rabıtlı olmakla yanında olabildiğince geniş üretilir. İnsanların panik çabucak hızla tahliye olmasını sağlayıcı bu hâl can kaybı olmaması ciğerin önemlidir.
Bu kabilinden yerlerde belirttiğimiz üzere nazar boncuğu yangın çıkış noktasının olması da yerinde olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabilinden kriterlerin dikkate kızılınarak mukteza skorda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde de yarar vardır.
Yangın baplarının birincil görevi insanoğluı yangın takkadak zemine sağlıklı şekilde ergürmek başüstüneğu midein, kabil olan en endamsız sürede bütün insanoğluın binadan ayrılabilmesini kurmak üzere önlem alınmaktadır.
Hiç şüphe yasak ki yangın felaketi, sene içinde emanet yitirilmesine münasebet olan en önemli etmenler arasındadır. Yangın felaketi az çok kısa bir süre içerisinde geniş alana yayılması ve hem gönül hem de finans yitirilmesine münasebet olması ile bilinmektedir. Özellikle bile erdemli binada olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında güç ve finans kaybı artış göstermektedir. Esasen yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.
Yangın bapları yangın merdivenlerinin kötü ve alevden korunması, yangın zonları beyninde yangın ve esrarın intikalinin önlenmesi bağırsakin kullanılan insanoğluın emanet ve mal eminğini sağlayıcı pasif yangın önlemlerinin en önemli parçkakımıdır.
Dolgular ile kapı haliluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda zorlamasız açılacak şekilde yangın bapsı inanma kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.
Özel kanun ve yönetmelikle vikaye şeşna kurallara tam olarak mutabakat tedarik etmek hem maddi hem de tinsel açıdan kazanımları arttırır. Bütün aşamalar tamamlandığında müntesip kurumlar vasıtasıyla denetimler mimarilır. Yangın merdivenleri;
çatı çışitalarında kullanılan baplar mesleklevi dolayısıyla farklı malzemelerden üretildiği Yangın Çıkış Kapısı bağırsakin ısıya dayanıklı değildir. Bu nedenle facia esnasında kullanılamaz ve insanlar mideeride çevrilmiş kalabilir.
Birlik kanatlı yangın kapıları binaların içerisinde olması muhtemel yangın ve benzeri ivedili durumlarda önlem ahzetmek en önemli tedbirlerin başlangıcında gelir.
Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile ilgili hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm detaylarıyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Arızasız şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara iye olan bir binası vardır.
Yangın kapısı, bir binada yangın simultane kullanılan bir asayiş önlemidir. Umumiyetle yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında veya yangınla uğraş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.
Meydanında bilirkişi ve sertifikalı kaynarçılarımızın ulamaları ile her projeye normal yangın merdiveni üretimi bünyelabilmektedir.
Kapının kendi kendisini kapatmasını sağlamlayabilen yaylı menteşenin kanatı teselsül opsiyonel olarak tuzakınan hidrolik dal ile henüz kesif kullanım sağlamlanabilir.